Dosators

DosatorDe dosators van Raijmakers Agro kunnen op alle voersystemen worden ingezet. Denk hierbij aan het doseren van additieven in een voervijzel, voerketting, voerweger, brijtank of een kegelmenger. De producten die gedoseerd kunnen worden zijn bijvoorbeeld medicatie, ontworming, probiotica, mineralen, zuren en vitamines. Verder hebben wij ook dosators voor het doseren van grit en kalksteentjes in voersystemen in de pluimveehouderij. Met een dosator in eigen stal zijn de mogelijkheden voor het toevoegen van additieven onbeperkt. De terugverdientijd van maximaal 1 jaar maakt het een uitstekende investering!

Poeder doseren

Poeder dosatorPoeder doseren in eigen stal (ofwel additieven toevoegen aan het eigen voer) biedt een aantal grote voordelen. De belangrijkste zijn:

  • Starten en stoppen op ieder gewenst moment
  • Zeer doelgericht werken
  • Bespaart veel geld

Vanwege deze voordelen, kan een doseerunit zich met gemak binnen 1 jaar terugverdienen.

Opvoervijzel

OpvoervijzelBijna alle dosators in ons programma, kunnen met een opvoervijzel worden uitgerust. Met een opvoervijzel kan gemakkelijk naar een hoger punt worden gedoseerd. Denk hierbij aan een hoge voerleiding of mengtank. De poeder dosator kan hierbij op een lage, toegankelijke plek worden geplaatst. Het bijvullen van de dosator kan zo gemakkelijk worden gedaan, op een werkbare hoogte.

In het geval dat er weinig ruimte boven een voerleiding is, bijvoorbeeld omdat de voerleiding kort onder een plafond hangt, kan een opvoervijzel een uitkomst zijn. De inbouwhoogte wordt met een opvoervijzel tot een minimum beperkt (ca. 8 cm.). Zo kan er op deze moeilijk bereikbare situaties toch een dosator worden toegepast. En waarbij het bijvullen toch erg eenvoudig is!

Grit doseren

Grit dosatorGrit doseren vereist andere technieken dan het doseren van poeder. Een doseerunit voor grit moet van zware kwaliteit zijn, grit is erg zwaar en scherp en laat zich moelijk transporteren. Voor het doseren van grit bieden wij daarom zeer specifieke grit doseerunits aan. Deze hebben een zeer zware constructie en werken met een krachtige vijzel en motor. Met een dergelijke doseerunit kan bijvoorbeeld oestergrit, schelpengrit of kalksteentjes in een voerweger of vijzel worden gedoseerd. Ook kan hierbij worden gekozen om dit bij specifieke voerbeurten te doen.

Doseerapparaat

DoseerapparaatEen doseerapparaat kan op verschillende manieren worden aangestuurd om in een voersysteem te doseren. Hier worden enkele manieren verder uitgelicht:

  • In een voerleiding, waarbij de dosator coninue op het lopende voer doseert.
  • In een voerweger, waarbij de dosator synchroon met 1 of meerder vijzels doseert.
  • In een voerweger, waarbij de dosator op basis van tijd een portie doseert.
  • In een voerweger, waarbij de dosator op basis van pulsen een portie doseert.

Luchtwasser

In een luchtwasser kan het noodzakelijk zijn om poeders in te doseren. Dit wordt hoofdzakelijk gedaan voor de regulering van de PH-waarde. Al onze poederdosators kunnen hiervoor worden toegepast. Afhankelijk van het doseervolume en voorraadvolume kan hiervoor een geschikte dosator worden ingezet. De aansturing wordt dan normaliter gedaan vanuit de bestaande computer op basis van de PH-metingen.

Doseerinstallatie

DoseerinstallatieHet monteren en instellen van een doseerinstallatie is erg eenvoudig. Het kan in principe volledig zelf worden gedaan. Of er kan worden gekozen om de installatie uit te besteden. In alle gevallen neemt het erg weinig tijd in beslag om een doseerinstallatie in werking te stellen.